h

Pim Siegers

Begin 2002 was de wereld een brandhaard. Na de verschrikkelijke aanslag in New York besloot de VS 'hun' beschaving' te verspreiden in Afghanistan en later Irak. Met bommen en granaten wel te verstaan. Rechts had in de Islam een nieuwe vijand gevonden. In Nederland werden die tegenstellingen aangewakkerd met de opkomst van Fortuyn. Die enge ontwikkelingen greep mij als 16-jarige bij de strot.  Ik ging op zoek naar mensen die zich uitspraken en verzetten. Dat bleken vooral SP'ers. Tijdens mijn eerste grote demonstratie tegen de oorlog in Irak hoorde ik Jan Marijnissen spreken. Ik had voor de juiste club gekozen!

Ik ben activist in de afdeling Pekela. Sinds 2006 mag ik daar ook raadslid zijn en maak ik onderdeel uit van het afdelingsbestuur. Sinds begin 2014 ben ik scholingsmedewerker. Samen met zes collega's organiseren we scholingsbijeenkomsten voor partijgenoten. Dat doen we om zoveel mogelijk SP'ers ideologische en praktische bagage mee te geven om het verschil te maken voor hun buurt, wijk, dorp of stad.  

In grote delen van Groningen leven veel mensen in angst. Iedere dag is er weer kans op een aardebeving als gevolg van gaswinning. Ouders durven hun kinderen niet alleen te laten slapen, prachtige huizen en monumentale panden vergaan en het is een kwestie van tijd voordat de bevingen en gevolgen heviger worden. Mensen hier krijgen het idee dat wat onder de grond zit belangrijker is dan wat er boven leeft. Ze zijn cynisch en wantrouwend richting bestuurders en politici omdat beloftes niet worden nagekomen, compensatie uitblijft en serieuze problemen te vaak worden weggehoond. Dat wantrouwen en die wanhoop snijdt door je ziel. De SP is de uitgelezen partij voor solidariteit en echte oplossingen. Laten wij Groningen niet laten zakken. 

Ook vind ik dat de SP de sportpartij van Nederland moet worden. Sport is een belangrijk middel tegen uitsluiting, armoede en discriminatie. Te vaak hoor ik van mensen uit de sportwereld dat de SP niet bekend staat als sportminded. Dat kunnen we veranderen door ons nog meer in te zetten voor breedtesport, schoolzwemmen, gymnastieklessen en ondersteunen van lokale en regionale talent. Miljoenen subsidies in Olympische Spelen en WK voetbal stoppen heeft geen zin, maar iedere cent die je besteed aan sport en spelen in de buurt en bij verenigingen verdien je dubbel en dwars terug.

In 2015 mocht ik lijsttrekker zijn voor de SP in Pekela. We bedachten de campagne 'Wies mit Pekel', wat trots op Pekela betekent. We organiseerden een toer langs de mooie en bijzondere plekken in de gemeenten, brachten bijzondere dorpsgenoten bij elkaar en lieten zien hoe een kleine gemeente na harde klappen steeds weer overeind kwam en het beste er van maakt. Deze campagne maakte veel indruk in het dorp en de reacties waren overweldigend. Bij de verkiezingen werden we verreweg de grootste partij van Pekela.

We hebben als partij een geweldige meetlat. Dat is ook de mijne in mijn dagelijks denken en doen. Alles wat in strijd is met menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit zullen we moeten bestrijden. Alles wat ermee in lijn is, daar zullen we voor moeten knokken. De SP is een verzameling mensen met verschillende achtergronden met diezelfde waarden. Precies daarom is het zo'n fijne club!

U bent hier