h

Verkiezingen

Op woensdag 19 maart 2014 zijn er verkiezingen voor de gemeenteraad. Onze speerpunten, kandidatenlijst, krant en verkiezingsprogramma zijn nu te bekijken. Maak hieronder kennis met onze top zes!


‘Wie binn’n wies mit Pekel’

 

Op 19 maart 2014 kiest Pekela een nieuwe gemeenteraad. De SP heeft twintig kandidaten klaar staan.  

Een nadere kennismaking met de top 6.

 

v.l.n.r.:

Marga Wubbema, Mans Siegers, Pim Siegers, 

Kor Kruisman, Peter Hannemann

en Anne Vroomans-Makkinga.

 

Pim, lijsttrekker

 

Als journalist ben ik op zoek naar mooie, ontroerende en strijdbare verhalen. Veel Pekelders hebben zo’n verhaal.  Ook in de politiek hoort het om mensen te draaien.  Ik wil graag nog een periode door in de gemeenteraad, niet voor mezelf maar voor de mensen met de verhalen en idealen voor een sociale gemeente. Daarom ben ik wies mit Pekel. 

 

Kor, nummer 2

 

Na 40 jaar gewerkt te hebben als voorman in de techniek heb ik nu meer tijd om mijn steentje bij te dragen aan de Pekelder samenleving. Dat doe ik in de gemeenteraad, maar vooral ook daarbuiten. Je kunt veel vergaderen en praten over hoe het beter en anders moet, maar dat moet je vooral zelf doen. Ik zet mij daarom in voor verenigingen en bij activiteiten. Dat doen gelukkig nog zoveel anderen in onze gemeente. Daarom ben ik wies mit Pekel.

 

Marga, nummer 3

Hier ben ik geboren en getogen, en hier ga ik ook niet meer weg. Ik word boos als politici van andere partijen zomaar onze gemeente willen opheffen. Ze gaan daarbij totaal voorbij aan de geschiedenis en de eigenheid van onze gemeente. Daarom is het juist nu belangrijk om te zeggen: Ik ben wies mit Pekel!
 

 

Mans, nummer 4

Ik werk nu  35 jaar als fysiotherapeut in Pekela. Hoewel geboren Stadjer durf ik mij inmiddels Pekelder te noemen.  De mentaliteit spreekt mij aan, wars van dikdoenerij en altijd recht voor zijn raap.  In mijn werk en als vrijwilliger van verschillende verenigingen kom ik helaas ook veel ellende tegen.  Solidariteit is geen probleem maar een oplossing. Hier bestaat nog noaberschap. Daarom ben ik wies mit Pekel.

 

Anne, nummer 5

Via Zeeland, België, en Kampen ben ik dankzij de liefde in Pekela beland. Ik voel me hier thuis. Vooral omdat ik gelijk ben opgenomen in de gemeenschap. Ik kan er daarom ook slecht tegen als buitenstaanders slecht spreken over onze gemeente. Dat is onterecht. Ik ben wies mit Pekel.

 

Peter, nummer 6

In mijn muziekstudio heb ik vaak muzikanten te gast uit binnen- en buitenland. Zij zijn vaak aangenaam verrast door de rust, ruimte en gastvrijheid. En daar hebben ze natuurlijk helemaal gelijk in. Daarom is het naast het knokken tegen uitsluiting, ongelijkheid en vooroordelen ook weleens goed om af en toe te genieten van Pekel. 

 

Naast onze top 6 hebben we nog 14 bevlogen en betrokken kandidaten. Van de klokkenluider van Boven Pekela tot de conciërge van de Groenling.   En van voorzitter van Stichting Pekelpop tot het gezicht van de landelijke campagne van vrachtwagenchauffeurs.  Benieuwd geworden? Maak kennis met onze kandidaten.

 

U bent hier