h

Opinie

20 maart 2022

Jij hebt niks met de politiek, maar de politiek wel met jou

Afgelopen week hebben we de gemeenteraadsverkiezingen gehad. De opkomst daarbij was in de gemeente Pekela zo’n 43%. Ik schrok enorm toen ik dat hoorde, want juist als je mag meebeslissen over de koers die Pekela vaart blijven mensen thuis. En dit is met de gemeenteraadsverkiezingen eigenlijk altijd het geval. Waar de opkomst voor de landelijke verkiezingen zo’n 70 a 80 procent is, is dat voor een gemeenteraadsverkiezingen nog geen 50%. Waarom zou je ook gaan stemmen?

Lees verder
2 februari 2015

Met dank aan de EO

'Laat je woede hand in hand in gaan, met het goede dat je doet'. De woorden van dichter Karel Glastra van Loon zingen de afgelopen dagen door mijn hoofd. Hoe gaan Pekelders de woede over een nieuwe Hilversumsche klap in het gezicht omzetten in goede dingen?

Lees verder
26 mei 2014

Noodoproep SP aan ziekenhuizen, verzekeraar en politiek

De SP heeft een noodoproep gedaan aan alle betrokkenen om de toekomst van de ziekenhuiszorg in Groningen niet verloren te laten gaan. Er moet volgens de SP-fracties in de provinciale staten en alle gemeenteraden nu een toekomstplan en een publiek debat komen.

Lees verder
7 augustus 2013

'Luisteren naar hartenkreet Kromowidjojo'

De discussie over sport in de politiek gaat te veel over miljoenen in de profsport en het voor of tegen het binnenhalen van grote evenementen zijn. Dat is een gemiste kans, zo betoogt SP-fractievoorzitter Pim Siegers.

Lees verder
11 juni 2013

SP doet mee aan raadsverkiezingen Pekela

De SP gaat voor de derde keer meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen van Pekela. Dat heeft fractievoorzitter Pim Siegers bekend gemaakt tijdens de Algemene Beschouwingen, nadat het afdelingsbestuur daar een besluit over nam. De komende maanden gaat de partij werken aan het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst. De SP- fractie gaf tijdens de beschouwingen verder haar visie op de Pekelder samenleving en de toekomst. Lees hieronder de Algemene Beschouwing.

Lees verder
29 december 2011

'Oost- Groningen is niet onrendabel'

Opinie van SP-wethouders Rikus Brader (Oldambt) en Hennie Hemmes (Pekela)

Lees verder
28 september 2008

Opinie;Thuiszorg Groningen in zwaar weer – Draai de marktwerking terug

Thuiszorg Groningen verkeert in zwaar weer. Het o zo goed betaalde management lijkt de draad kwijt te zijn. Maakte fusie na fusie de moloch onbestuurbaar? Of heeft men simpelweg een te klein deel van het budget besteed aan de zorg zelf en verdwijnt de rest in de bureaucratie? Of moet binnen het grote Meavita – waarvan Thuiszorg onderdeel is – het Noorden bloeden voor het Westen van het land?

Lees verder
6 mei 2008

Opinie: 'OV voor MBO'ers'

Vandaag knokken opnieuw een half miljoen MBO studenten voor een OV-jaarkaart voor 16 en 17 jarige Mbo-scholieren. Ontelbare studenten, ouders, onderwijzers en lokale politici staan achter de actie. Toch lijkt het elke keer op hetzelfde uit te draaien; veel overleg, een onderzoekje of twee en over tot de orde van de dag. Volgens ons zijn MBO'ers te lang als speelbal gebruikt, die kaart moet er nu gewoon komen.

Lees verder

U bent hier