h

Hemmes

29 juni 2018

Wonen in Pekela: ‘Meer dan een stapel stenen’

Foto: SP

In een tjokvolle zaal in De Binding kwamen vanavond meer dan 80 Pekelder huurders, huiseigenaren en woningzoekenden bijeen om te praten over wonen in Pekela. Ook Tweede Kamerlid Sandra Beckerman was aanwezig.

Lees verder
21 juli 2017

‘Door het vuur voor Pekela’

Van straatschoffie tot wethouder. Van woordvoerder van Pekelder jongeren tot het politiek gezicht van grootste partij in de gemeente. Het verhaal van Hennie Hemmes is het verhaal van Pekela. Vastberaden en onverschrokken staan voor zijn gemeenschap.  

Lees verder
7 november 2016

In de aanval tegen armoede

Foto: SP

Onder de opeenvolgende kabinetten is de tweedeling in Nederland enorm toegenomen. Meer dan 420.000 kinderen groeien op in armoede. Bijna anderhalf miljoen Nederlanders hebben te weinig inkomen om een goede woning te betalen en om gezond voedsel en kleding te kopen.  Daarom lanceert de SP een ‘Masterplan armoede en schulden’.  

Lees verder

Hennie Hemmes over verzet en strijd in Pekela

Lees verder
2 oktober 2015

Roemer: 'Problemen zijn er om op te lossen'

Foto: Foto: Simon Koster / Simon Koster

De nieuwsbrief van Emile Roemer van 2 oktober met speciale aandacht voor Pekelder wethouder Hennie Hemmes.

Lees verder

'Hemmes voorbeeld voor andere wethouders'

Foto: Foto: Simon Koster / Simon Koster
Lees verder
22 mei 2015

Pekela steunt 'Red de zorg'

Foto: SP

De gezamenlijke vakbonden zijn een volkspetitie gestart tegen de afbraak van de zorg. Al 200.000 mensen ondersteunen deze actie tegen de miljardenbezuinigingen door het kabinet. De Pekelder SP steunt de actie en gaat de straat op om ondersteuningen te vergaren.

Lees verder
23 maart 2015

Karabulut en Hemmes over nadelen participatiewet

SP- Tweede Kamerlid Sadet Karabulut en Pekelder wethouder Hennie Hemmes spreken vrijdagavond op de manifestatie over de Participatiewet, die wordt gehouden in mfc De Binding in Oude Pekela. Ook Ton Heerts, landelijk voorzitter van de FNV is aanwezig.

Lees verder
20 maart 2015

Weer de grootste in Pekela

Een kwart van de Pekelders heeft bij de Provinciale Statenverkiezingen voor de SP gekozen. Daarmee had Pekela een forse bijdrage aan de overwinning van de partij in de provincie. Met 8 zetels boekte de SP een monsterzege en is het nu de grootste partij van Groningen. In de studio van TV Noord blikt wethouder Hennie Hemmes terug op een historische dag.

Lees verder
21 oktober 2014

Pekela haalt scherpe kanten van Haagse zorgafbraak

In de raadsvergadering van 21 oktober heeft Pekela de plannen voor de zorg in 2015 besproken. Daarbij werden de gevolgen duidelijk van de forse bezuinigingen door het rijk. De gemeente Pekela heeft zoveel mogelijk klappen in de thuis- en jeugdzorg weten te voorkomen door een zo sociaal mogelijke uitvoering. Daardoor zijn de gevolgen voor werknemers en cliënten voor volgend jaar zoveel mogelijk beperkt gebleven.

Lees verder

Pagina's

U bent hier