h

Wonen in Pekela: ‘Meer dan een stapel stenen’

29 juni 2018

Wonen in Pekela: ‘Meer dan een stapel stenen’

Foto: SP

In een tjokvolle zaal in De Binding kwamen vanavond meer dan 80 Pekelder huurders, huiseigenaren en woningzoekenden bijeen om te praten over wonen in Pekela. Ook Tweede Kamerlid Sandra Beckerman was aanwezig.

Beckerman reikte aan de bewoners van de Scheepshellingstraat en Lindenlaan de SP-Buurtenbokaal uit voor mensen die samen een belangrijke lokale overwinning boeken. Deze Pekelders knokten tegen sloop van hun huurhuizen en wonnen deze strijd. Woordvoerder Anneke Groot nam met een actie-gedicht de beker in ontvangst samen met haar strijdmakkers.

Foto: SP

Woonwethouder Hennie Hemmes (SP) sprak over de actuele politieke plannen voor Pekela. Daarbij staan betaalbare en leefbare woningen, geen sloop en verkoop van goede huurhuizen en bouwen voor alle Pekelders centraal. In kleine groepjes spraken de aanwezigen over ‘onze boodschap aan Den Haag’, ‘De toekomst van Pekel’, ‘Overlast en onderhoud’ en ‘De voorzieningen in de buurt’. Uit deze gesprekken kwamen een aantal opdrachten naar voren voor de Pekelder samenleving. Er werd afgesproken deze bijeenkomst jaarlijkse te herhalen om samen aan de slag te blijven voor hechte gemeenschappen en stoere buurten.

Muzikant Krzysztof Groen en verhalenverteller Bram Wiekens zorgden voor toepasselijke intermezzo’s bij de avond.

Foto: SP

U bent hier