h

Campagne

17 juli 2017

Ook in 2018 op het stembiljet

Foto: SP

De Pekelder SP doet volgend jaar mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Pekela. Dat maakt de partij bekend in haar jaarlijkse afdelingskrant. Alle Pekelders krijgen deze gratis krant op de deurmat. De SP is op dit moment de grootste partij in de raad met vier zetels. Dit is onze inzet voor 21 maart volgend jaar:   
 

Lees verder
1 juli 2017

Scheepshellingstraat in actie tegen sloop

Foto: SP

Bewoners van de Scheepshellingstraat in Oude Pekela binden samen met de SP de strijd aan tegen dreigede de sloop van hun huurhuizen. De acties volgen op die van buurtgenoten aan de Lindenlaan in Nieuwe Pekela. Hiermee wordt het protest tegen de plannen van woningbouwcorporatie Acantus steeds sterker.

Lees verder
21 mei 2017

Pekelder oproep tegen eigen risico

Foto: SP

De Pekelder SP steunt het Nationaal ZorgFonds en roept samen met een kwart miljoen vrienden de Tweede Kamer op een einde te maken aan het eigen risico. Veel partijen bestreden deze boete op ziek zijn in hun verkiezingscampagne. Nu is het tijd om de daad bij het woord te voegen. Wij helpen ze graag herinneren aan hun uitspraken.

Lees verder
16 maart 2017

Kwart Pekelders stemt SP

Foto: SP

Eén op de vier Pekelders heeft gisteren voor de SP gekozen bij de Tweede Kamerverkiezingen. Daarmee is de partij gedeeld grootste partij met de PVV. Het verschil tussen de twee partijen is slechts één stem. Na Boxmeer, thuisplaats van Emile Roemer, heeft Pekela daarmee het hoogste percentage SP-kiezers van Nederland.

Lees verder
6 maart 2017

Pekelder SP klopt

Foto: SP

Sinds januari gaan actieve leden van de SP langs Pekelder huizen. Ze spraken al meer dan 200 mensen aan de deur of in de huiskamer. Dat zijn intensieve maar belangrijke gesprekken. Over de zorg, herindeling, AOW, arbeidsmigratie en betrouwbaarheid van politici. Veel mensen gaven na het gesprek aan te stemmen op de SP of zelfs lid te worden.

Lees verder
10 september 2016

650 nieuwe ZorgFonds- vrienden op Pekelder jaarmarkt

Foto: SP

Het was de hele dag dringen geblazen bij de actiekraam van het Nationaal ZorgFonds. Honderden mensen sloten zich aan bij de brede volksbeweging voor één ZorgFonds zonder verzekeraars én zonder eigen risico.

Lees verder
11 juni 2016

Schutsemarkt steunt Zorgfonds

Foto: SP

Ruim 250 bezoekers van de jaarmarkt van Nieuwe Pekela hebben hun steun uitgesproken voor een Nationaal Zorgfonds. Een coalitie van ondersteuners, waaronder de SP-afdeling Pekela, zagen hun initiatief flink groeien. De actie op Schutsemarkt was de eerste in een  reeks van acties en bijeenkomsten in Pekela.

Lees verder
6 juni 2016

Aftrap Nationaal ZorgFonds op Schutsemarkt

Foto: SP

Een coalitie van verschillende Pekelders trapt zaterdag op de Schutsemarkt in Nieuwe Pekela de campagne voor een Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico af. De initiatiefnemers pleiten voor een andere, socialere en menselijker manier om de zorg met elkaar te regelen.  De SP steunt de campagne en stelt een actiekraam, activisten en materiaal beschikbaar.

Lees verder
7 september 2015

Sorry, SPoedgeval!

Foto: SP

Pekela heeft op de kop af tien jaar een SP-afdeling. Nog nooit misten we de jaarmarkt van Oude Pekela. Maar dit jaar zijn we er niet. Er moet wel echt wat aan de hand zijn als Pekelder SP'ers er voor kiezen om op deze dag naar Amsterdam te gaan in plaats van hier te zijn. Dat is er dus ook.

Lees verder
13 juni 2015

Pekelders krassen tegen ongelijkheid

Foto: SP

 Bij de speciale kraskraam op de Schutsemarkt in Nieuwe Pekela kwamen mensen in actie tegen ongelijkheid en voor een miljonairsbelasting. Ze sloten zich daarmee aan bij de campagne 'Er is genoeg voor iedereen' van de SP.

Lees verder

Pagina's

U bent hier