h

Aftrap Nationaal ZorgFonds op Schutsemarkt

6 juni 2016

Aftrap Nationaal ZorgFonds op Schutsemarkt

Foto: SP

Een coalitie van verschillende Pekelders trapt zaterdag op de Schutsemarkt in Nieuwe Pekela de campagne voor een Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico af. De initiatiefnemers pleiten voor een andere, socialere en menselijker manier om de zorg met elkaar te regelen.  De SP steunt de campagne en stelt een actiekraam, activisten en materiaal beschikbaar.

Actieleider Anne Vroomans: ‘In Nederland moet je kunnen rekenen op de zorg die je nodig hebt. Maar er staat een boete van € 385,- op ziek zijn: het eigen risico. De zorg is veel te bureaucratisch. En aan de marketing van zorgverzekeraars en het jaarlijkse overstapcircus worden miljarden verspild. De kwaliteit gaat omlaag, de kosten omhoog.Dat moet anders. Wij zeggen: schaf de zorgverzekeraars af en zet één Nationaal Zorgfonds op. Zonder onnodige bureaucratie en geldverslindende concurrentie. En zonder eigen risico.’

Bij de actiekraam kunnen mensen het eigens risico letterlijk stuk slaan en ontvangen ze daarvoor in de plaats een pakket met alternatieven. De stand van het ‘Nationaal ZorgFonds’ staat van 8.00-16.00 uur op de markt. Deze actie is de eerste in een lange reeks lokale acties en bijeenkomsten rondom dit thema.

Meer informatie, het steunen van de campagne en een gratis actiepakket bestellen kan op de website van het het Nationaal ZorgFonds. Mensen die willen helpen bij de kraam kunnen zich aanmelden via pekela@sp.nl.

 

U bent hier