h

Pekelders krassen tegen ongelijkheid

13 juni 2015

Pekelders krassen tegen ongelijkheid

Foto: SP

 Bij de speciale kraskraam op de Schutsemarkt in Nieuwe Pekela kwamen mensen in actie tegen ongelijkheid en voor een miljonairsbelasting. Ze sloten zich daarmee aan bij de campagne 'Er is genoeg voor iedereen' van de SP.

Foto: SP

'Het is oneerlijk, ongewenst en onnodig dat er in Nederland een kleine groep superrijken is die van gekkigheid niet weten wat ze met hun centen moeten doen, terwijl een steeds grotere groep in armoede leeft. Wij hebben de ideeën en alternatieven om die scheefgroei tegen te gaan en veel Pekelders blijken het met ons eens te zijn', stelt campagneleider Peter Hannemann van de lokale SP.

Met ludieke kraskaarten konden bezoekers van de markt de actie ondersteunen en tegelijk kans maken op mooie prijzen.'Wat te denken van een vierkante meter taart of eregast zijn op prinsjesdag. Toch bleken veel mensen niet mee te doen om een prijs maar om een duidelijk statement af te geven tegen ongelijkheid, dicht bij huis en verder weg. Veel van hen hebben daar een persoonlijk verhaal bij. Dat sterkt ons in onze strijdlust om verder te gaan met deze actie', aldus Hannemann.

Mensen die de kraam gemist hebben kunnen alsnog meedoen met de actie op de speciale campagnesite.

U bent hier