h

Kwart Pekelders stemt SP

16 maart 2017

Kwart Pekelders stemt SP

Foto: SP

Eén op de vier Pekelders heeft gisteren voor de SP gekozen bij de Tweede Kamerverkiezingen. Daarmee is de partij gedeeld grootste partij met de PVV. Het verschil tussen de twee partijen is slechts één stem. Na Boxmeer, thuisplaats van Emile Roemer, heeft Pekela daarmee het hoogste percentage SP-kiezers van Nederland.

‘We hebben een mooie campagne gevoerd in Pekela. Nog nooit klopten we op zoveel deuren, niet eerder spraken we zoveel mensen. Ik ben trots op onze grote groep actievelingen en wil hen, onze sympathisanten en onze stemmers bedanken voor de steun’, zegt afdelingsvoorzitter Henk Hensen.

In bijna alle Groninger gemeenten won de SP ten opzichte van vier jaar geleden. Dat was ook in Pekela het geval met een groei van 17 naar 24 procent. Hensen: ‘Waar we samen met mensen strijden en samen overwinningen boeken zien we dat we steun krijgen. Dat zien we in het gaswinningsgebied maar ook in Oost- Groningen waar we samen knokken voor werk en solidariteit en tegen uitsluiting en onverschilligheid.’

De Pekelder SP begint deze week al met de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018. ‘Wij blijven de buurten in gaan om met mensen de omstandigheden beter te maken. Dat deden we gisteren, doen we vandaag en daar gaan we morgen mee door!’

Zie ook:

U bent hier