h

Werk

7 november 2016

In de aanval tegen armoede

Foto: SP

Onder de opeenvolgende kabinetten is de tweedeling in Nederland enorm toegenomen. Meer dan 420.000 kinderen groeien op in armoede. Bijna anderhalf miljoen Nederlanders hebben te weinig inkomen om een goede woning te betalen en om gezond voedsel en kleding te kopen.  Daarom lanceert de SP een ‘Masterplan armoede en schulden’.  

Lees verder
9 september 2015

SP DEELT COP-CAKES UIT

Foto: SP

SP afdelingen steunen actievoerend politie en ambulance personeel

Lees verder

'Hemmes voorbeeld voor andere wethouders'

Foto: Foto: Simon Koster / Simon Koster
Lees verder
23 maart 2015

Karabulut en Hemmes over nadelen participatiewet

SP- Tweede Kamerlid Sadet Karabulut en Pekelder wethouder Hennie Hemmes spreken vrijdagavond op de manifestatie over de Participatiewet, die wordt gehouden in mfc De Binding in Oude Pekela. Ook Ton Heerts, landelijk voorzitter van de FNV is aanwezig.

Lees verder
27 februari 2015

Kom op voor werk in Oost- Groningen

 Vandaag wordt het bestuursakkoord dat onder leiding van de commissie van Zijl is gesloten bekend gemaakt. Bestuurders hebben daarin afspraken gemaakt over de toekomst van arbeidsparticipatie en SW-bedrijven in Oost- Groningen. De SP dankt de commissie voor haar werkzaamheden en wil na de woorden op papier, nu daden in de praktijk.

Lees verder
3 september 2014

Groningse vuist voor sociale werkvoorzieningen

Het hoge aantal WSW-ers in met name Oost-Groningen maakt dat Groningen harder geraakt wordt dan andere provincies. De SP roept daarom samen met GroenLinks op voor een gezamenlijke Groningse vuist naar Den Haag om de sociale werkvoorziening in Groningen niet te laten zakken.

Lees verder
4 juni 2014

Keiharde klap voor Pekela

De sluiting van de afdeling metaal van werkvoorziening Synergon is een grote klap voor werknemers en de samenleving. De SP is verontwaardigd over de gedwongen uitkleding van de sociale werkplaatsen, door verkeerde politieke keuzes.

Lees verder

'Zwarte dag voor Synergon'

De sluiting van Synergon Metaal is een grote klap voor Oost- Groningen. De afbraak van sociale werkvoorzieningen is in volle gang en dat raakt de samenleving in Oost- Groningen hard. SP-wethouder Hennie Hemmes reageert op RTV Noord op deze trieste gebeurtenis. 

Lees verder

Pagina's

U bent hier