h

Zorg

9 juni 2018

1500 Pekelders tekenen tegen sluiten afdelingen Refaja

Foto: SP

Met vaak rijen voor de actiekraam en regelmatig een duim omhoog haalden moeders en vier politieke partijen heel veel steun op voor behoud van de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde in het Refaja ziekenhuis. Bezoekers van de Schutsemarkt in Nieuwe Pekela konden bij de kraam hun ongenoegen laten blijken over het voorgenomen besluit van de ziekenhuisdirectie. Dat deden ze massaal.

Lees verder
7 juni 2018

Pekelder moeders in actie voor Refaja

Foto: SP

Een groep moeders uit Pekela heeft gehoor gegeven aan de oproep om in verzet te komen tegen de sluiting van de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde in het Refaja ziekenhuis. Vorige week riep de gemeenteraad van Pekela, op initiatief van de SP en met uitzondering van de VVD, alle Pekelders op zich te roeren. Dat bleek niet aan dovemansoren besteed.

Lees verder
14 mei 2018

SP neemt voortouw in front voor Refaja

Foto: SP

Er moet een stevig signaal uit de samenleving komen om de streekziekenhuizen in Groningen en Drenthe te behouden. Die oproep kwam massaal naar voren op de openbare avond van de SP-afdelingen in Oost- Groningen. In bijzijn van Tweede Kamerlid Henk van Gerven spraken tientallen betrokkenen over de toekomst van de zorg in de regio.

Lees verder
21 mei 2017

Pekelder oproep tegen eigen risico

Foto: SP

De Pekelder SP steunt het Nationaal ZorgFonds en roept samen met een kwart miljoen vrienden de Tweede Kamer op een einde te maken aan het eigen risico. Veel partijen bestreden deze boete op ziek zijn in hun verkiezingscampagne. Nu is het tijd om de daad bij het woord te voegen. Wij helpen ze graag herinneren aan hun uitspraken.

Lees verder
10 september 2016

650 nieuwe ZorgFonds- vrienden op Pekelder jaarmarkt

Foto: SP

Het was de hele dag dringen geblazen bij de actiekraam van het Nationaal ZorgFonds. Honderden mensen sloten zich aan bij de brede volksbeweging voor één ZorgFonds zonder verzekeraars én zonder eigen risico.

Lees verder
22 augustus 2016

Nationaal ZorgFonds, nu ook in Pekela

Foto: SP

Het Nationaal ZorgFonds komt eraan. 100 duizend Nederlanders hebben zich al aangesloten bij de brede volkscoalitie voor een Nationaal ZorgFonds zonder verzekeraars en zonder eigen risico. Ook veel Pekelders steunen het initiatief. Ruim 230 sloten zich al aan.  De SP afdeling Pekela neemt nu het initiatief om te komen tot een lokaal actie-comité'.

Lees verder
11 juni 2016

Schutsemarkt steunt Zorgfonds

Foto: SP

Ruim 250 bezoekers van de jaarmarkt van Nieuwe Pekela hebben hun steun uitgesproken voor een Nationaal Zorgfonds. Een coalitie van ondersteuners, waaronder de SP-afdeling Pekela, zagen hun initiatief flink groeien. De actie op Schutsemarkt was de eerste in een  reeks van acties en bijeenkomsten in Pekela.

Lees verder
6 juni 2016

Aftrap Nationaal ZorgFonds op Schutsemarkt

Foto: SP

Een coalitie van verschillende Pekelders trapt zaterdag op de Schutsemarkt in Nieuwe Pekela de campagne voor een Nationaal ZorgFonds zonder eigen risico af. De initiatiefnemers pleiten voor een andere, socialere en menselijker manier om de zorg met elkaar te regelen.  De SP steunt de campagne en stelt een actiekraam, activisten en materiaal beschikbaar.

Lees verder
2 december 2015

Zorgprotest gaat door

Foto: SP

Op 15 december biedt de FNV, met steun van de SP, één miljoen handtekeningen aan de politiek in Den Haag. Kom daarom op 15 december om 12 uur (verzamelen 11.30 uur) naar het Spuiplein in Den Haag en demonstreer mee voor de de zorg!

Lees verder
2 oktober 2015

Roemer: 'Problemen zijn er om op te lossen'

Foto: Foto: Simon Koster / Simon Koster

De nieuwsbrief van Emile Roemer van 2 oktober met speciale aandacht voor Pekelder wethouder Hennie Hemmes.

Lees verder

Pagina's

U bent hier