h

1500 Pekelders tekenen tegen sluiten afdelingen Refaja

9 juni 2018

1500 Pekelders tekenen tegen sluiten afdelingen Refaja

Foto: SP

Met vaak rijen voor de actiekraam en regelmatig een duim omhoog haalden moeders en vier politieke partijen heel veel steun op voor behoud van de afdelingen verloskunde en kindergeneeskunde in het Refaja ziekenhuis. Bezoekers van de Schutsemarkt in Nieuwe Pekela konden bij de kraam hun ongenoegen laten blijken over het voorgenomen besluit van de ziekenhuisdirectie. Dat deden ze massaal.

Foto: SP

De jonge moeder groep van Pekela sloot aan bij de actie en oogstte veel enthousiasme. Bij de kraam van de SP waren zij aanwezig om met Pekelders te spreken over de dreigende gevolgen voor hun kinderen en andere gezinnen. De moeders riepen alle Pekelders op om zich aan te sluiten bij het verzet. De 1500 bezoekers die hun naam en handtekening zetten gaven de activisten een mooie steun in de rug.

Foto: SP

De volgende actie van de Pekelder coalitie voor het Refaja is op maandag 18 juni op het raadhuisplein in Stadskanaal. Daar moet de directie van het ziekenhuis tekst en uitleg geven. De forse kritiek uit Pekela zal daar zeker niet ontbreken.

U bent hier