h

Siegers

10 juli 2018

'Wij kiezen voor elkaar’

Foto: SP

Tijdens de Algemene Beschouwingen van dit jaar gaf de SP-fractie haar visie op de Pekelder samenleving. Fractievoorzitter Pim Siegers opende met een verwijzing naar het theaterstuk ‘Het Pauperparadijs’. Centraal stond hoe wij anno 2018 de waardigheid en solidariteit organiseren. Onze oproep: 'kies voor elkaar'.

Lees verder
30 augustus 2017

Siegers kandidaat lijsttrekker SP Pekela

Foto: SP

De 31-jairge Nieuwe Pekelder Pim Siegers wil graag de lijst aanvoeren van de SP in Pekela bij de raadsverkiezingen van maart aanstaande.

Lees verder

'Pekela kan jaren vooruit als zelfstandige gemeente'

De dreigende herindeling van Pekela, Veendam en Stadskanaal lijkt van de baan. In zowel Veendam als Pekela tekent zich een meerderheid af tegen de samenvoeging van de gemeenten. De Pekelder SP is blij met het nieuws. Wij vinden het opheffen van Pekela overbodig en onnodig. Fractievoorzitter Pim Siegers reageert in het Streekblad.

Lees verder
16 november 2015

Pekelder SP steunt Siegers en Meyer voor partijbestuur

SP-fractievoorzitter Pim Siegers is door het afdelingsbestuur van de Pekelder SP voorgedragen als lid van het nieuwe partijbestuur. Het landelijke partijbestuur heeft zijn kandidatuur overgenomen en draagt hem voor aan het partijcongres op 28 november.

Lees verder
29 juni 2015

Pekela eerste vaagtaalvrije gemeente van Nederland

Er moet een einde komen aan het oeverloos gebruik van jargon en vaagtaal in de uitingen van bestuurders en ambtenaren. Een voorstel van de SP om Pekela zo snel mogelijk vaagtaalvrij te maken kreeg de steun van de gemeenteraad. Pekelders uit alle lagen van de bevolking worden betrokken bij deze missie. Want 'beleid wat niet goed uit te leggen is, is slecht beleid', zo stelde de raad.

Lees verder

'Ik hoef niet zo nodig op het pluche'

Interview met Pim Siegers in "Groot Groningen" van 17 februari 2015

Lees verder
2 februari 2015

Met dank aan de EO

'Laat je woede hand in hand in gaan, met het goede dat je doet'. De woorden van dichter Karel Glastra van Loon zingen de afgelopen dagen door mijn hoofd. Hoe gaan Pekelders de woede over een nieuwe Hilversumsche klap in het gezicht omzetten in goede dingen?

Lees verder
17 september 2014

SP blijft 'wies mit Pekel'

De SP piekert er niet over om akkoord te gaan met een gedwongen herindeling. De partij sprak tijdens de raadsvergadering uit nul vertrouwen te hebben in eventuele onderhandelingspartners die Pekela consequent gekleineerd en geschoffeerd hebben. Lees hieronder het betoog van de fractie. 

Lees verder
26 mei 2014

Twee bibliotheken in Pekela behouden

In Pekela blijven twee bibliotheken, zowel in Nieuwe als Oude Pekela. Dat voornemen uit het coalitieakkoord van SP, SvP, GL en CU is door het college overgenomen. Daarmee is een bezuiniging van 50.000 euro van de baan.

Lees verder

Pagina's

U bent hier