h

'Wij kiezen voor elkaar’

10 juli 2018

'Wij kiezen voor elkaar’

Foto: SP

Tijdens de Algemene Beschouwingen van dit jaar gaf de SP-fractie haar visie op de Pekelder samenleving. Fractievoorzitter Pim Siegers opende met een verwijzing naar het theaterstuk ‘Het Pauperparadijs’. Centraal stond hoe wij anno 2018 de waardigheid en solidariteit organiseren. Onze oproep: 'kies voor elkaar'.

De grootste partij van Pekela sprak zich uit voor hechte gemeenschappen en het herwinnen van vertrouwen. De boodschap was dan ook: ‘Wees realistisch: eis het onmogelijke’

‘Pekela lijkt opgebouwd op dat credo. Op hard werk werken én hard dromen. Op handen uit de mouwen en knokken voor elkaar. Met lef, koppigheid en creativiteit. Wie hield het voor mogelijk dat de mannen van de strokarton en de vrouwen van de sigarenfabriek betere loon en omstandigheden afdwongen? Wie hield het voor mogelijk dat een bandje uit Pekela uitgroeide tot Neerlands bekendste beatpopband? Wie hield het voor mogelijk dat een voetballer uit Pekela de schrik werd van menig Premier League spits? Wie hield het voor mogelijk dat twee buurten een machtige corporatie dwongen de sloop van hun huisjes te stoppen?  In Pekela hebben we geleerd het lot te tarten en vooruitgang af te dwingen. Als individuen maar vooral als hecht collectief.’

Lees de hele beschouwingen hieronder of beluister het debat terug via de website van de gemeenteraad.

 

U bent hier