h

Twee bibliotheken in Pekela behouden

26 mei 2014

Twee bibliotheken in Pekela behouden

In Pekela blijven twee bibliotheken, zowel in Nieuwe als Oude Pekela. Dat voornemen uit het coalitieakkoord van SP, SvP, GL en CU is door het college overgenomen. Daarmee is een bezuiniging van 50.000 euro van de baan.

'Wij vinden bibliotheken zo belangrijk dat we de voorziening voor beide dorpen willen behouden', zegt wethouder Hemmes (SP) in het Dagblad van het Noorden. Naast het behoud van biebs in beide dorpen zullen ook de openingstijden gewaarborgd blijven.

De SP-fractie is blij met deze beslissing. 'Het openhouden van een bibliotheek in beide dorpen was voor ons een speerpunt in de campagne. Ze zijn belangrijk voor ontmoeting en leren en een belangrijk wapen tegen eenzaamheid en laaggeletterdheid', zegt SP-fractievoorzitter Pim Siegers.  

Reactie toevoegen

U bent hier