h

Pekela eerste vaagtaalvrije gemeente van Nederland

29 juni 2015

Pekela eerste vaagtaalvrije gemeente van Nederland

Er moet een einde komen aan het oeverloos gebruik van jargon en vaagtaal in de uitingen van bestuurders en ambtenaren. Een voorstel van de SP om Pekela zo snel mogelijk vaagtaalvrij te maken kreeg de steun van de gemeenteraad. Pekelders uit alle lagen van de bevolking worden betrokken bij deze missie. Want 'beleid wat niet goed uit te leggen is, is slecht beleid', zo stelde de raad.

Het voorstel werd aangenomen tijdens de algemene beschouwingen in Pekela. De inbreng van de SP ging over nieuwe ideeën en alternatieven voor het neoliberale afbraakbeleid. Daarbij zijn volgens de partij muziekonderwijs, bibliotheken, het armoedepact en sportdorpen een sociaal wapen in een ontwrichtend politiek klimaat. De partij weigert dan ook daarop concessies te doen aan het Haagse bezuinigingsspook.

Tijdens de vergadering werd Anne Vroomans- Makkinga beedigd als SP- raadslid. Zij volgt Mans Siegers op. 

 

Foto: SP

 

U bent hier