h

Pekelder Politiek Verdient Beter?

26 november 2005

Pekelder Politiek Verdient Beter?

Laten we voorop stellen dat ik Burgermeester Schollema ken als een sociale burgervader die met durf en zichtbaar plezier zijn taak uitvoert. De houding richting Den Haag ten op zichtte van het bedroevende asielbeleid van Verdonk verdient lof. Ook de betrokkenheid bij Pekel en haar bevolking is goed.

Dit neemt niet weg dat de veelgeprezen burgermeester ook wel eens uitspraken doet waar mij de broek figuurlijk van afzakt. Zoals vanochtend toen ik mijn kopje warme thee nog net binnen kon houden toen ik het Dagblad van het Noorden opensloeg op de regio pagina. Enkele oost Groningse politiek licht en zwaargewichten gaven hun visie over het plan van weer een of andere commissie onder leiding van oppertoeter Dijkstal (natuurlijk VVD) om de politiek (landelijk maar ook op gemeentelijk niveau) wat meer salaris toe te steken. Dit nadat Balkenende vorige maand ! nog het licht zag en opriep om juist deze salarissen te matigen. Dit nieuwe plan doet natuurlijk veel gejuich opdoen in de Neoliberale kampen van het CDA en de VVD en bewijst nogmaals de politieke onmacht van de CDA premier. Maar schets mijn verbazing ook onze sociaal betrokken Schollema dweept met dit plan.

Volgens hem verdienen dus al die hardwerkende raadsleden 15% meer belastinggeld om maandelijks op hun pluche plaats te nemen. Ook zal dit de kwaliteit van de verkiezingslijsten volgens de Pekelder Burgermeester doen toenemen omdat meer zakenlieden dan de gang naar raadszaal als raadslid of wethouder aandurven. De volgende vragen komen in mijn op:

Beste Meindert:

1. Is het niet op zijn zachts gezegd opmerkelijk dat op een moment dat heel Nederland moet bezuinigen, er grote klappen vallen op sociaal gebied en Oost Groningen en Pekela nog altijd tot de armste kant van Nederland behoren dat u in de krant het plan van de commissie Dijkstal met open armen ontvangt?

2. Kunt u aangeven of er een lijst is voor de gemeenteraadsverkiezing van maart 2006 in Pekela die niet aan de door u gewenste kwaliteit voldoet? En wat vind u van de lijst van de SP? (zoals u weet worden deze 17 mensen er geen van allen financieel beter van en toch doen ze het allemaal graag voor een Socialer Pekela)

Ik hoor graag van u

Met vriendelijke groet,

Pim Siegers

Het desbetreffende artikel is te vinden in het Dagblad van het Noorden van donderdag 24 november 2005

'lees meer op sp.nl'

U bent hier