h

HOE SOCIAAL IS GROEN LINKS NOG IN PEKELA

2 februari 2007

HOE SOCIAAL IS GROEN LINKS NOG IN PEKELA

Tijdens de raadsvergadering van 23 januari 2006 werd de aanbesteding onderhoud groenvoorzieningen in de gemeente behandeld.

Tot op heden is dat uitbesteed aan Synergon en het College had het voorstel voorliggen om dat ook voor de komende tijd aan te besteden aan Synergon. Maar omdat het een bepaald bedrag overschreed moest het eigenlijk Europees worden aanbesteed. In dat geval zou Synergon waarschijnlijk buiten de boot vallen, want een sociaal werkvoorzieningschap zoals Synergon verkeert niet in de positie om echt te kunnen concurreren met marktpartijen. Bij het onderhands aanbesteden kan een gemeente risico lopen gezien vanuit europeesrechtelijk perspectief. Er is echter een uitzonderingsregel mogelijk. Hiervan wil de gemeente gebruik maken. De raad met uitzondering van Groen Links was voor het collegevoorstel, zoals het ter tafel lag. Groen Links was banger voor een eventuele boete, die de gemeente kan krijgen bij het niet Europees aanbesteden, dan voor het verlies van vele arbeidsplaatsen bij het werkvoorzieningschap. Het gaat dan om arbeidsplaatsen voor mensen, die nauwelijks tot geen kansen hebben op de reguliere arbeidsmarkt. Immers je hebt een indicatie nodig om bij een werkvoorzieningschap aan de slag te komen.

De houding van Groen Links stelde ons zeer teleur. Waar blijft het linkse hart van Groen Links. Of zijn ze alleen nog maar Groen.

U bent hier