h

Hulp- en informatiedienst

5 februari 2007

Hulp- en informatiedienst

SP Pekela is niet alleen actief in de raad. Veel van onze leden zetten zich ook in buiten de politieke arena. In Pekela wordt bijvoorbeeld hard gewerkt aan het opzetten van een hulp- en informatiedienst waar burgers terecht kunnen met vragen of problemen. Hoewel de hulp- en informatiedienst nog volop in ontwikkeling is, heeft een aantal mensen al een beroep op de gratis service gedaan.

Wat heeft de hulp- en informatiedienst mensen te bieden? ‘Veel, maar niet alles’, zegt initiatiefnemer Gea Prummel. ‘We kunnen problemen niet overnemen en oplossen. Dat zullen de mensen zelf moeten doen. Wat we wel kunnen is mensen ondersteunen en hen de weg naar de juiste instanties te wijzen. De hulp- en informatiedienst heeft een wegwijzerfunctie binnen de wereld van regeltjes en regelgevingen. We bieden hulp bij het schrijven van brieven en bezwaarschriften en kunnen helpen bij het invullen van allerlei formulieren. We stellen ons open op voor alle vragen en problemen en proberen daar antwoorden en oplossingen voor te vinden.’

De hulp- en informatiedienst van SP Pekela is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, bij voorkeur ’s middags (0597-613857).

U bent hier