h

SP Pekela start hulpdienst in administratie

15 augustus 2007

SP Pekela start hulpdienst in administratie

Uit het Dagblad van het Noorden door: Rene Beishuizen

Leerlingen van de twee hoogste groepen in het basisonderwijs en die in het voortgezet onderwijs moeten een uur per week les krijgen over het voeren van de eigen administratie. Hiervoor pleit Gea Prummel van de Socialistische Partij (SP) in Pekela.

Mensen komen volgens haar op steeds jongere leeftijd in financiële problemen. Aanschaf van mobiele telefoons of een brommer kan hiervan de oorzaak zijn. Prummel vindt dat de jongeren geleerd moet worden hoe ze hun financiën goed in kaart kunnen brengen en houden. Veel volwassenen lukt dat niet en de SP'er is van mening dat mensen al op jonge leeftijd geholpen moeten kunnen worden.

De SP is in Pekela een hulp en informatiedienst begonnen. Pekelders kunnen daar terecht als ze problemen hebben met bijvoorbeeld het invullen van bezwaarschriften, aanvraagformulieren et cetera. ''Er zijn mensen die veel geld bij de belastingdienst laten liggen. Die mensen weten niet dat ze geld terug kunnen krijgen'', zegt Prummel.
De afgelopen zes maanden was ze op kleine schaal actief. Prummel heeft al ruim tien cliënten geholpen. ''Sommigen zijn na één telefoontje klaar, anderen hebben langere tijd hulp nodig. Ook kan ik ze doorverwijzen naar het maatschappelijk werk of de Arme Kant van Pekela.''

''We kunnen niet alle problemen oplossen of overnemen. We hebben een wegwijzerfunctie in het woud van regels. We helpen bij het schrijven van brieven en bezwaarschriften en bij het invullen van allerlei formulieren'', zegt Prummel. Ze denkt dat er behoefte is aan deze hulpdienst.
''Andere SP afdelingen doen dit ook al en daar kloppen veel mensen aan voor hulp. In de stad Groningen is het smoor druk."

De hulp en informatiedienst is van maandag tot en met vrijdag in de middaguren bereikbaar via het telefoonnummer 0597 613857.

U bent hier