h

SP PEILT MENINGEN OVER SOCIALE WONINGBOUW IN DE PROVINCIE GRONINGEN

2 december 2007

SP PEILT MENINGEN OVER SOCIALE WONINGBOUW IN DE PROVINCIE GRONINGEN

Jaren lang hielden de provincie, gemeentes en de woningbouwcorporaties vol dat er in Groningen geen behoefte zou zijn aan nieuwe sociale huur- en koopwoningen. Tevens werd gesteld dat het onmogelijk is om woningen te bouwen met een prijs van minder dan ca.1,5 ton

Volgens de SP worden er in de provincie Groningen echter juist veel te weinig sociale woningen gebouwd. Hoewel in de Blauwe stad honderden dure koopwoningen komen te staan worden in veel dorpen en kernen in de provincie al jaren geen sociale huur - en koopwoningen meer bijgebouwd.

Om dit verhaal kracht bij te zetten is de SP op zoek naar ervaringen. Uit onderzoek blijkt dat er te weinig betaalbare sociale huur en koopwoningen zijn. Daarom organiseert de SP-Statenfractie tussen 1 en 10 december een actie 10 daagse waarin we in heel Groningen verhalen ophalen.

De SP afdeling Pekela zal in deze week langs de deuren gaan om verhalen van Pekelders op te halen. Ook is er een formulier te vinden op deze site. Woensdag 19 december worden alle formulieren aangeboden aan de Provinciale Staten die dan debatteren over sociale woningbouw in Groningen.

U bent hier