h

Ledenavond Integratie & Zorg een succes

15 april 2008

Ledenavond Integratie & Zorg een succes

De eerste algemene ledenvergadering in 2008 van de SP Pekela op maandag 14 april was een succes. Meer dan een kwart van alle leden was op deze avond aanwezig. In dorpshuis de Snikke in Oude Pekela werd de nieuwe SP-integratie nota ‘Gedeelde Toekomst’ besproken.

"Gedeelde Toekomst" heeft als ondertitel "Voorstellen voor participatie, emancipatie en integratie". Het bestaat uit vijf hoofdstukken waarin onderwijs, wonen en werken centraal staan. De leden van de SP in Pekela onderschreven het verhaal wat voorbouwt op de lijn die de SP al ruim 25 jaar consequent kiest. Daarin staan taalbeheersing, eerlijke kansen en actieve deelname aan de samenleving centraal. De concrete voorstellen werden ondersteunt. Centraal in de discussie stond de situatie in Pekela met een asielzoekerscentrum, huisvesting en arbeidsmigratie uit o.a. Polen.

De avond werd afgesloten met een film over de doorgeschoten marktwerking in de zorg in Amerika, en het belang van zorg voor iedereen. De SP is van plan vaker thema avonden te organiseren met leuke gasten, films en discussie.

U bent hier