h

SP wil fietsenrekken bij bushaltes

27 oktober 2008

SP wil fietsenrekken bij bushaltes

De SP in Pekela pleit voor het plaatsen van fietsenrekken bij enkele bushaltes in de gemeente. De partij doet dit voorstel aanstaande dinsdag in de gemeenteraad.

Het college van Pekela gaat het komende jaar een aantal bushokjes vervangen en de opstapperrons herstellen. De SP vindt dit een goede zaak. De partij denkt dat bij dit plan gelijk de omgeving van de haltes meegenomen moet worden.‘Op sommige plekken ontstaat echt een wildgroei van fietsen’ zegt raadslid Pim Siegers. ‘Bij enkele drukke haltes staan of liggen fietsen in de bosjes, donkere steegjes of op eigen terrein van omwonenden, geen gezicht en ook nog eens onveilig’ vindt Siegers.

De SP denkt in eerste instantie aan bushokjes waar veel mensen instappen. De halte industrieweg in Nieuwe Pekela bijvoorbeeld is een van de drukste van Pekela omdat mensen uit Boven en Nieuwe Pekela hier na toe moeten fietsen om lijn 10 te kunnen pakken.

In het voorstel van de SP wordt het college op geroepen om eens te kijken naar geschikte fietsenstallingen. ‘Natuurlijk moeten deze 'hufterproof' zijn, maar ook goed verlicht en makkelijk in het gebruik’ aldus de fractie.

fietsen

U bent hier