h

Fout met alleenstaande ouderkorting nu herstellen

29 januari 2009

Fout met alleenstaande ouderkorting nu herstellen

Door een ‘fout’ van de belastingdienst ontvangt een éénoudergezin deze maand 20 tot 40 euro te weinig. 20 euro voor een éénoudergezin in een werksituatie en 40 euro voor een éénoudergezin in de bijstand. De SP vindt dat die fout zo snel mogelijk hersteld moet worden. Raadslid Gea Prummel heeft vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Prummel‘Er is flink gekort op de alleenstaande ouderkorting. Maar tot overmaat van ramp heeft de belastingdienst een te hoge korting ingevoerd, waardoor een alleenstaande ouder vanaf januari 70 euro per maand minder krijgt in plaats van 50 euro minder. De belastingdienst wil dit ‘foutje’ van 20 euro pas in juli repareren.

Als tegemoetkoming heeft de belastingdienst laten weten dat mensen die erom vragen meteen het juiste bedrag berekend zal worden. Daar kan, in het geval van een éénoudergezin in de bijstand, de Sociale Dienst bij helpen vindt de SP. Via een eenvoudig aanmeldingsformulier zouden de bijstandgerechtigden om wie het gaat, kunnen aangeven dat ze meteen het juiste bedrag willen ontvangen. De SP fractie riep hier het college van Pekela toe op.

Hemmes.SP- Wethouder Hennie Hemmes schrok ook van deze fout. Hij beloofde alles op alles te zetten om de schade te beperken. Hij zal samen met andere wethouders in de Provincie de problemen aankaarten en kijken en op zoek gaan naar de beste oplossing.

De SP heeft in de Tweede Kamer alles op alles gezet om de bezuiniging op de alleenstaande ouderkorting van tafel te krijgen. Dat is niet gelukt, maar met veel moeite was de Kamer wel bereid de pijn wat te verzachten. De korting van 840 euro die de regering van plan was, werd teruggebracht naar 582 euro. Maar de belasting had de hogere korting toen al doorgevoerd.

U bent hier