h

SP AOW- tour "65 blijft 65" in Pekela en Winschoten

8 september 2009

SP AOW- tour "65 blijft 65" in Pekela en Winschoten

De SP komt aankomende zaterdag in actie tegen de voorgenomen verhoging van de AOW- leeftijd. De partij wil ook in Oost- Groningen handtekeningen verzamelen tegen deze onzalige verhoging. Tweede Kamerleden, muzikanten en een toerbus zullen prominent aanwezig zijn in de centra van Oude Pekela en Winschoten.

De SP wil het kabinet laten zien dat ze ook in Oost- Groningen niets voelen voor verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar. ‘’Wij vinden deze maatregel ongewenst, onzinnig en onnodig’, zegt Pim Siegers van de SP Pekela. ‘’De regering maakt de verkeerde keuze. In plaats van mensen hun oude dag te gunnen, geeft dit kabinet prioriteit aan miljarden voor straaljagers en subsidies op dure villa's’’, aldus Siegers.

Ook zullen de plaatselijke SP afdelingen van Pekela en Oldambt aandacht vragen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Zij zullen daarbij het SP maandblad "De Tribune" gratis uitdelen met daarin een groot artikel over de toekomst van Oost-Groningen . Tweede Kamerleden Fons Luijben en Paul Lempens zullen met de mensen in gesprek gaan over de landelijke politiek.

De SP toerbus staat zaterdag van 11.00-13.45 op de O.P.A Markt in Oude Pekela en van 14.00 tot 17.00 bij winkelcentrum ’T Rond in Winschoten.

U bent hier