h

SP wil 'Links Aanholden' in Pekela

6 oktober 2009

SP wil 'Links Aanholden' in Pekela

Voor de tweede keer in de geschiedenis doet de SP mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Pekela. Maandagavond stelde de partij haar programma en kandidatenlijst vast. SP Wethouder Hennie Hemmes werd gekozen als lijsttrekker.

De verkiezingen van maart volgend jaar worden belangrijk voor Pekela, een stem op de SP is een keuze voor een sociaal en menswaardig Pekela’’, zei lijsttrekker Hemmes op de ledenvergadering. De SP zet vooral in op het behoud van voorzieningen, het creëren van werk en goede zorg in Pekela.

Op de lijst van de partij staan achter Hemmes de drie huidige raadsleden Pim Siegers (2), Gea Prummel (3) en Mans Siegers op 4. De SP wil graag haar huidige zetelaantal behouden maar gaat natuurlijk voor winst. De lijst bevat achttien Pekelder SP’ers.

De SP is zich bewust van de financiële situatie in Pekela.‘’Wij gaan mensen niet voor de gek houden, er komen zware tijden aan maar de SP gaat geen cent bezuinigen op zorg en armoedebeleid ‘’, aldus Hemmes.
In 2005 deed de SP Pekela voor het eerst mee aan de verkiezingen voor de gemeenteraad. Met drie zetels werd het de tweede partij van Pekela. Na deze verkiezingsuitslag stapte de SP in het College van B en W.

Lees ons verkiezingsprogramma hier en bekijk onze kandidatenlijst hier.

Verkiezingsprogramma 2010-2014
De kandidatenlijst

U bent hier