h

Gea Prummel 2-4-1950 28-12-2009

28 december 2009

Gea Prummel 2-4-1950 28-12-2009



Blijf niet mokkend aan de kant staan
Stel een daad en toon je moed
Laat je woede hand in hand gaan
met het goede dat je doet


We zijn heel verdrietig om het overlijden van Gea Prummel. Gea is tot het einde van haar leven een strijdbare vrouw gebleven. Niet alleen in haar oneerlijke strijd tegen haar gezondheid maar ook tegen alles wat onrechtvaardig was en is. Ze heeft de afgelopen jaren bij de SP gestreden voor een solidair en sociaal Pekela.

Op de vraag waarom ze zich naar een leven lang ingezet te hebben voor patiëntenbelangen in de zorg in 2005 lid van de SP werd antwoordde ze:

Ik wil er alles aan kunnen doen om te voorkomen dat we nog verder afglijden naar een maatschappij, waar het recht van de sterkste geldt. Solidariteit mag niet langer een vies woord zijn, maar moet weer hoog in het vaandel in dit land, in deze wereld en in Pekela.

Ze heeft zich als volksvertegenwoordiger ingezet voor de mensen die om wat voor reden dan ook tussen het wal en het schip dreigden te vallen. Dat deed ze niet alleen in woord maar ook in daad. De hulpdienst van de SP werd door haar gerund. Ze heeft ontelbare mensen geholpen.

We zijn Gea dankbaar voor haar bijdrage aan een beter Pekela. We zullen ons best doen haar strijd voor te zetten. Wij wensen iedereen die Gea dierbaar was en nu met ons verdriet hebben heel veel sterkte.

Bestuur, fractie en leden SP Pekela

U bent hier