h

‘’Geen cent bezuinigen op armoede en zorg’’

19 januari 2010

‘’Geen cent bezuinigen op armoede en zorg’’

Gaan de politieke partijen de komende jaren bezuinigen op het welzijnsbeleid in Pekela? Dat was de centrale vraag tijdens het eerste lijsttrekkersdebat georganiseerd door welzijnsorganisatie ‘De Badde’’. Voor de SP is het antwoord klip klaar. ‘’Handen af van het armoedebeleid en de WMO, de meest kwetsbare Pekelders verdienen onze steun, juist in deze tijden’’, stelde SP lijsttrekker Hennie Hemmes.

Hemmes refereerde aan de jaren tachtig toen er een mega bezuiniging kwam in de vorm van Bestek 81. ‘’Blijkbaar is het historische besef in Den Haag ook ver te zoeken. Ook toen moesten gemeenten fors beknibbelen en wat zagen we gebeuren, afbraak van voorzieningen, welzijnswerk, jongerenwerk, met alle negatieve gevolgen van dien, daar past de SP voor’’, zei Hemmes.

Badde- directeur Brongers sprak zijn waardering uit voor het werk van het huidige college. ‘’Dit college heeft veel op de rails gezet met name waar het gaat om jongerenwerk en buurtgericht werken’’. De SP ziet het als een vooruitgang dat jongeren hoog op de politieke agenda staan. ‘’’Vier jaar geleden werden we weggehoond toen we jongeren als speerpunt neerzetten, nu gaat geen politieke partij er omheen’’, ziet de SP- wethouder welzijn.

In een debat over buurtgericht werken kwam Hemmes in aanvaring met SVP- lijsttrekker Jaap van Mannekes. ‘’Jullie zeggen dat het gemeentebestuur beter moet luisteren, maar stellen zelf voor te bezuinigen op inspraak, dat is kolderiek’’, verweet Hemmes de SVP-voorman. ‘’ Wij zullen er alles aan doen, dat de bewoners van een buurt het gereedschap kunnen krijgen om samen met hun buurtgenoten van hun buurtje weer een stevige buurt te maken, waar mensen naar elkaar omzien, elkaar ondersteunen en er voor elkaar zijn’’, sloot Hemmes het betoog van de SP af.

U bent hier