h

Drie SP’ers in Pekelder raad

8 maart 2010

Drie SP’ers in Pekelder raad

De SP heeft bij de gemeenteraadsverkiezingen wederom drie zetels behaald. Net als vier jaar geleden stelden veel pekelders vertrouwen in de partij. Dat is tegen de landelijk trend in.

‘Dit is gewoon een goede score voor de SP in Pekela, we hebben stand gehouden in de landelijke ruk naar rechts’, zegt SP lijsttrekker Hennie Hemmes. ‘We hebben in 4 jaar bewezen dat de SP een goede bondgenoot kan zijn voor mensen op straat, in de raad maar ook in het college’,stelt Hemmes. Coalitiepartner PvdA kreeg een gevoelige tik en ging van 7 naar 3 zetels. Nieuwkomer Samen voor Pekela werd de grootste partij met 4 zetels.

De SP wil graag door in het College. ‘We hebben aan de mogelijke partners aangegeven dat een sociaal college niet zonder de SP kan, juist nu niet’, zegt Hemmes. Deze week gaan de gesprekken verder. Daarbij staan voor de SP armoedebestrijding en goede zorg bovenaan de agenda. Voor de SP komen wethouder Hennie Hemmes en de huidige raadsleden Mans Siegers en Pim Siegers in de gemeenteraad.

Uitslag Pekela;

PvdA 4 was 7

SP 3 was 3

CDA 1 was 3

VVD 2 was 1

GroenLinks 2 was 1

Christen Unie 0 was 1

Samen voor Pekela 4 was 0

U bent hier