h

Pekela behoort tot sociaalste gemeenten van Nederland

19 april 2012

Pekela behoort tot sociaalste gemeenten van Nederland

De gemeente Pekela is de op een na sociaalste gemeente van Nederland. Dat blijkt uit de Lokale monitor Werk, Inkomen en Zorg 2012 van de FNV, een tweejaarlijks onderzoek naar sociaal beleid bij gemeenten. Een andere gemeente waar de SP mee bestuurt (Heerlen) staat op de eerste plaats.

HemmesMet een topscore van 70 punten doen de drie Oost- Groningse gemeenten Bellingwedde, Veendam en Pekela het goed. Uit het onderzoek blijkt dat steeds meer gemeenten door bezuinigingen in de knel komen.

SP- wethouder Hennie Hemmes van Sociale Zaken is blij met dit resultaat. ‘Dit onderzoek toont welke gemeenten welke keuzes maken, wij kiezen ervoor om in financieel zware tijden niet te bezuinigen op de meest kwetsbare mensen’, stelt Hemmes.

Hemmes is er trots op dat hij in het gemeentebestuur kan knokken voor mensen die op de SP rekenen. ‘Want eerlijk is eerlijk, het is geen tijd voor mooie vergezichten, wij zijn onze meeste kwijt tijd om Pekela sociaal te houden en te wapenen tegen rechts afbraakbeleid. Die Oost- Groningse vuist tegen Haags afbraakbeleid is harder nodig dan ooit ', aldus Hemmes.

 

De hele monitor

 

U bent hier