h

Pekelder schoenen tegen kinderarmoede

11 november 2012

Pekelder schoenen tegen kinderarmoede

In Nederland groeien nog altijd honderdduizenden kinderen op in armoede. Ook in Pekela zijn er gezinnen waar te weinig geld is voor dagelijks een gezonde maaltijd, schoolreisjes, nieuwe kleren of een verjaardagscadeautje voor vriendjes. De SP komt met een lokale en landelijke actie om armoede onder kinderen tegen te bestrijden.

“Juist in de komende maand wordt armoede in gezinnen pijnlijk zichtbaar. Het is schrijnend als opgezette kinderschoenen leeg blijven. Armoede mogen we als samenleving niet accepteren”, stelt Pim Siegers namens de SP Pekela. De SP doet momenteel onderzoek naar de situatie in Pekela. De gemeenteraadsfractie zal voorstellen doen en het gemeentebestuur en het kabinet oproepen om in actie te komen.

SP -wethouder Hennie Hemmes van Sociale Zaken ondersteunt de actie. Hemmes: “Ondanks de crisis zijn wij een rijk land, als we eerlijker delen hoeft in de toekomst geen kinderschoen meer leeg te staan. Laat de kinderen niet de rekening krijgen van de crisis!”

Pekelders die willen bijdragen aan de actie kunnen de SP helpen kinderschoenen te verzamelen. Er kan contact worden opgenomen met Pim Siegers via psiegers@sp.nl of 06-38963417. Uiteraard krijgen deze schoenen na de actie een goede bestemming.

U bent hier