h

Ombudsman geeft compliment aan Pekela

25 juni 2013

Ombudsman geeft compliment aan Pekela

Kinderombudsman Marc Dullaert stelt de gemeente Pekela als voorbeeld als het gaat om aanpakken van armoede onder kinderen. Gemeenten moeten volgens hem meer aandacht hebben voor kinderen, die opgroeien in armoede. Hij komt tot de conclusie dat 1 op de 9 kinderen in die situatie zitten.

Hemmes"Dat is iets om ons diep voor te schamen, en die schaamte moeten we nu omzetten in daden’’, zegt SP-wethouder van Sociale Zaken van Pekela. ‘’Natuurlijk ben ik er trots op dat onze aanpak lof krijgt, maar het is schokkend dat hoe wij het doen eerder uitzondering is dan regel’’, aldus Hemmes.

De kinderombudsman is met name te spreken over de samenwerking van Pekela met alle organisatie die zich met armoede bezig houden in het zogenaamde ‘armoedepact’. Wethouder Hemmes: “Armoede is weer zichtbaar, dan kun je niet op je handen blijven zitten. Dit zijn de zaken waar je als gemeentebestuur het verschil kunt maken. Niet voor de ego van bestuurders of omdat je bovenaan wilt eindigen in een rapport, maar omdat armoede onder kinderen ondverdraagbaar en ontoelaatbaar is.’’

 

Het onderzoek van de kinderombudsman
Reportage Hart van Nederland

 

U bent hier