h

Geen megastallen in Pekela

18 december 2013

Geen megastallen in Pekela

Binnen de gemeentegrenzen zijn intensieve veehouderijen groter dan 2 hectare niet welkom. Dat heeft de gemeenteraad besloten. De SP is blij met de brede steun voor het initiatief om grotere stallen onmogelijk te maken.

‘Twee hectare, ongeveer gelijk aan vier voetbalvelden, is al erg groot en dan hebben we het over honderden melkkoeien, duizenden varkens of honderdduizenden kippen. De mogelijkheid die het provinciebestuur wil bieden om nog verder te gaan hebben we geblokkeerd. Dat is goed voor mens, dier, ondernemer en samenleving’, stelt Pim Siegers namen de SP.

Uit onderzoek van de SP blijkt dat agrarische ondernemers ook niet zitten te wachten op megabedrijven in hun omgeving. Ook aanwezige Pekelder boeren gaven aan prima uit te voeten kunnen met dit maximum. Siegers: ‘Ondernemers wordt het leven niet zuur gemaakt door linkse partijen en milieuorganisaties die opschaling in de veehouderij niet zien zitten, maar vooral door gesol van overheden en producenten. Een eerlijke prijs voor een eerlijk product is al lang niet meer aan de orde en met het mes op de keel moeten ondernemers groeien. Die weg is volgens ons geen begaanbare.’

Reactie toevoegen

U bent hier