h

Geen bijdrage raadsleden voor eigen tablets

29 januari 2014

Geen bijdrage raadsleden voor eigen tablets

Het voorstel van de SP om apparatuur als ipads en printers voor raadsleden te bekostigen uit een verlaging van de raadsvergoeding is door alle andere partijen verworpen. De SP is groot voorstander van de uitbouw van papierloos vergaderen maar vindt dat raadsleden prima een eigen bijdrage kunnen leveren.

‘Sommige raadsleden deden net of we ze een rib uit het lijf vroegen terwijl het voorstel de vergoedingen met ongeveer 20 euro per maand zou verlagen. In plaats van 380 euro per maand kregen volksvertegenwoordigers dan rond de 360 euro per maand, inclusief nieuwe voorzieningen als ipads, printers en cursussen. Dat is toch niet heel idioot?’, vroeg Pim Siegers van de SP.  

Opmerkelijk was dat de VVD en Samen voor Pekela vonden dat de SP dit voorstel niet had mogen indienen omdat er geen meerderheid voor was in de raad. ‘Wij zitten niet in de raad om alleen voorstellen te doen en te steunen welke door iedereen omarmt worden, dat is een diskwalificatie van de diversititeit van de politiek en samenleving, de kracht van oppositie en controle van de macht’, aldus Siegers.

De SP deed de afgelopen jaren een aantal keren het voorstel om de vergoedingen voor Pekelder politici te verlagen. Dat voorstel kreeg in de huidige raad geen meerderheid. SP raadsleden dragen driekwart van hun vergoeding af aan hun partij voor scholing, acties en ondersteuning. Zij zien hun raadswerk als vrijwilligerswerk en willen daarvoor niet meer krijgen dan actieve leden in de partij.

Zie ook: Een regeling om trots op te zijn

 

Reactie toevoegen

U bent hier