h

Onderhandeling Pekela van start met SP, SvP, GL en CU

2 april 2014

Onderhandeling Pekela van start met SP, SvP, GL en CU

Dit weekend starten de Pekelder coalitieonderhandelingen met vier partijen. De fracties van SP, Samen voor Pekela, GroenLinks en ChristenUnie hebben er vertrouwen in dat de vier tot een akkoord kunnen komen.

De SP heeft vorige week de voorkeur uitgesproken om de huidige coalitie voort te zetten, inclusief een extra partij. Als vierde partij kwamen ChristenUnie, VCP en VVD in aanmerking. Formateur Pim Siegers (SP); ‘Met deze drie partijen hebben we uitstekende gesprekken gevoerd. Het lijkt ons heel goed dat we met de VCP en de VVD twee partijen in de oppositie krijgen waarmee we het op veel terreinen eens zijn, maar die ons ook scherp kunnen houden wanneer dat nodig mocht blijken. Met alle drie partijen in zee gaan, zal een ongezonde verhouding geven tussen coalitie en oppositie. Toch zijn er geen onoverbrugbare punten ter tafel gekomen, ook niet met VVD en VCP. De gesprekken met de ChristenUnie gaven ons de meeste aanleiding om de onderhandelingen te starten, en dat willen we zo snel mogelijk doen.’’

De intentie van de betrokken partijen is om voor de raadsvergadering van 29 april de onderhandelingen af te ronden, zodat wethouders geïnstalleerd kunnen worden en er discussie kan plaatsvinden over het akkoord.

Reactie toevoegen

U bent hier