h

Ervaring en talent op kandidatenlijst

15 november 2017

Ervaring en talent op kandidatenlijst

Foto: SP

De leden van de SP hebben de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen vastgesteld. Pim Siegers werd al eerder gekozen als lijsttrekker. Achter hem staat het ervaren raadslid Kor Kruisman op plek twee. Hoogste nieuwkomers zijn Ellen van Klaveren op drie en Peter Hannemann op vijf. Van de huidige raadsfractie staan ook Marga Wubbema (4) en Anne Vroomans (7) weer in de top van de lijst.

Lijstaanvoerder Siegers: ‘Als grootste en actiefste partij van Pekela zijn we adel verplicht om met een dijk van een lijst te komen, en dat is gelukt. Het is een mooie mix van ervaren krachten en verrassende nieuwe namen. Stuk voor stuk mensen die een belangrijke rol spelen in de Pekelder samenleving. Enthousiast, vol energie en klaar om voor Pekela door het vuur te gaan.’

De kandidatenlijst bestaat uit ervaren SP’ers die zich dagelijks inzetten voor Pekela aangevuld met nieuwe buurtactivisten waar de partij mee knokt voor een socialer Pekela. De twee lijstduwers vormen het perfecte toonbeeld van beide. Huurder Anneke Groot (plaats 24) wil met haar steunplek laten zien hoe de SP samen met gewone mensen opkomt voor concrete verbetering e wethouder Hennie Hemmes (plek 25) is als boegbeeld van de Pekelder SP nog een keer beschikbaar als activistische bestuurder.

Vier jaar geleden stoomde de SP door tot grootste partij in de Pekelder raad met vier zetels. Inzet is om die koppositie te verstevigen. Een grote SP biedt de beste garantie op echte zekerheid, zeggenschap voor buurten, zorg voor elkaar, en een zelfstandige gemeente Pekela.

De top 10 van de SP Pekela:

1: Pim Siegers

2: Kor Kruisman

3: Ellen van Klaveren

4: Marga Wubbema

5: Peter Hannemann

6: Henk Hensen

7: Anne Vroomans

8: Benny Zeeman

9: Gerard Loos

10: Mans Siegers

 

Lijstduwers:

24: Anneke Groot

25: Hennie Hemmes

 

U bent hier