h

In actie voor een schoon Pekel

28 februari 2018

In actie voor een schoon Pekel

Foto: SP

Samen met de vrijwilligers van Pekela Schoon hebben SP’ers vandaag zwerfvuil opgeruimd uit en rondom het Pekelder diep. Samen met de lokale PvdA, SvP, GL, PvdD en PVV steunden we de Pekelder statiegeld alliantie.

SP-raadslid Kor Kruisman: ‘Bijna alle afval wat we vandaag hebben opgeruimd bestaat uit blikjes en kleine flesjes. Daarmee hebben we een lokale plastic soep gecreëerd wat schade aanricht aan ons visitekaartje, het Pekelder diep, en alles wat er groeit en leeft. Het invoeren van statiegeld op deze producten is een belangrijke stap in de aanpak van rotzooimakers. De aanwezige partijen, een ruime meerderheid in de gemeenteraad, laten hiermee zien dat ze dit initiatief steunen en geven daarmee een belangrijk signaal af aan’

U bent hier