h

Vol trots en energie in finaleweekend campagne

17 maart 2018

Vol trots en energie in finaleweekend campagne

Foto: SP

De SP is de partij van verrassende campagnemiddelen en unieke bijeenkomsten. In plaats van zich alleen maar aan te sluiten bij de andere partijen bij de winkelcentra koos de partij ook deze laatste zaterdag voor een eigen koers. Na online campagnestreams en hologrammen van fractievoorzitter Lilian Marijnissen organiseerde de SP deze week door het hele land huiskamerbijeenkomsten. In Pekel spraken wethouder Hennie Hemmes, Tweede Kamerlid Sandra Beckerman en lijsttrekker Pim Siegers in de huiskamer van de wethouder met tien maatschappelijke leiders uit sport, cultuur en zorg over de sociale strijd in de gemeente.

Foto: SP

Gelijktijdig kwamen actievelingen en sympathisanten van de Pekelder SP bij elkaar in De Kiepe in Nieuwe Pekela. Bij de bijeenkomst was er muziek van ‘Out of tha box’ en een toespraak van Sandra Beckerman. Uiteraard gingen SP’ers ook nog ‘traditioneel’ op campagne met verkiezingsmateriaal door de hele gemeente.

Foto: SP

De komende maanden organiseert de SP vaker huiskamersessies met betrokken Pekelders. Lijsttrekker Siegers: ‘De politiek leeft vaak bij de waan van de dag. In dit gesprek konden we het echt hebben over waar we met Pekel naar toe willen. Het scherpt onze koers en ideeën. Aan de deur, op verjaardagsfeestjes, in de kantine en ook hier komen we tot een gedeelde conclusie, dat Pekel veel mogelijkheden en talent heeft maar dat de sociale omstandigheden te vaak een hindermacht zijn. Dus gaan we die omstandigheden veranderen. Met elkaar. Voor elkaar.’

De bezoekers van de huiskamerbijeenkomsten ontvingen een uniek exemplaar van een speciale kaart van Pekel over sociale strijd. Illustrator Nienke Siegers maakt deze poster met speciale plekken en gebeurtenissen uit de Pekelder geschiedenis zoals de ‘sigarenmeisjes van Champ Clark’ en het standbeeld van Fré Meis. De poster is te winnen bij de SP door een mailtje te sturen naar pekela@sp.nl of via de facebookpagina van de SP Pekela.

 

Foto: SP

U bent hier