h

Pekelder college rond, SP doet mee!

29 april 2018

Pekelder college rond, SP doet mee!

Foto: SP

Dinsdag 1 mei, Dag van de Arbeid, presenteren de Socialistische Partij, Samen voor Pekela en de Partij van de Arbeid hun partijenakkoord. De presentatie is om 11:00 uur bij de bankjes op het raadhuisplein in het hart van Pekela.

Begrip, tolerantie en vriendschap
De titel van het akkoord is: ‘Meer begrip, meer tolerantie en meer vriendschap’. In deze woorden van bekende Pekelder Geert Begeman hebben de partijen een gezamenlijk fundament gevonden voor hun plannen voor Pekela. In het akkoord staan sociale samenhang, herwaardering van vakwerk en zeggenschap voor Pekelders centraal.

Grootste partijen
Op 21 maart 2018 vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. De SP werd met vier zetels de grootste partij. Samen voor Pekela volgde met drie zetels en de PvdA behaalde twee raadszetels. De drie grootste partijen kwamen samen tot een partijenakkoord.

Veel vertrouwen
Formateur Pim Siegers (SP) is trots op het resultaat ‘’De drie partijen kwamen al snel tot een duidelijke visie op een trotse en vastberaden Pekelder samenleving. Dat bleek goede grond om te bouwen aan een stevig, sociaal en solide akkoord.  Het vertrouwen in elkaar en in Pekela is dan ook groot.‘’

Foto: SP

SP-gedeputeerde Eelco Eikenaar, Geert Begeman en Pekelder wethouder Hennie Hemmes openden vorig jaar samen het bankje in het hart van Pekel.

U bent hier