h

SP trots op stoer akkoord voor Pekela

30 april 2018

SP trots op stoer akkoord voor Pekela

Foto: SP

De gemeenteraadsfractie van de Pekelder SP heeft met volle overtuiging en veel enthousiasme het ‘Partijenakkoord Pekela’ omarmt. Onderhandelaars namens de partij zijn met de fracties van Samen voor Pekela en de PvdA tot een akkoord gekomen over hun plannen voor de gemeente. Het onderhandelingsresultaat met als motto ‘Meer begrip, meer tolerantie, meer vriendschap’ kent een stevige SP-stempel.

Formateur Pim Siegers (SP) mocht op de Dag van de Arbeid het akkoord presenteren voor een groep betrokken Pekelders. ‘De plannen staan bol met herwaardering voor vakwerk, het is een ode aan sociale samenhang en we gaan vol voor echte zeggenschap van hechte gemeenschappen. Zonder twijfel: SP-stemmers zullen echt enthousiast worden van deze plannen’, concludeert Siegers.

Namens de SP mag wethouder Hennie Hemmes de plannen uit gaan werken en voeren. Hij krijgt een stevige portefeuille met sociale zaken, werkgelegenheid, economische zaken, wonen, leefbaarheid, het centrumplan en de herindeling. Hemmes: ‘Hoewel dit mijn vierde periode gaat worden went deze bijzondere verantwoordelijkheid gelukkig nooit. Het is een hele grote eer om vol overtuiging namens deze mooie partij voor alle Pekelders door het vuur te gaan. De uitdaging is misschien wel groter dan ooit, evenals mijn inzet.’

Het Partijenakkoord en de kandidaat-wethouders worden op 8 mei besproken in de raadsvergadering. 

U bent hier