h

Goed nieuws voor Pekelder huurders

4 mei 2018

Goed nieuws voor Pekelder huurders

Foto: SP

Het Partijenakkoord van Pekela bevatte een aangename verrassing voor de huurders die strijden tegen sloop. De nieuwe coalitie met SP, SvP en PvdA stelt daarin geen sloopvergunningen meer af te geven voor de huizen aan de Lindenlaan en Scheepshellingstraat. Dat is een overwinning voor de strijdbare buurten.

SP-fractievoorzitter Pim Siegers feliciteert de bewoners met dit succes: ‘De afspraken op het gebied van wonen zijn echt een forse stap in de goede richting. We kiezen voor renovatie boven sloop en voor zekerheid boven willekeur. Bovendien stoppen we met de verkoop van sociale huurwoningen. Dit is een echte doorbraak.’

Foto: SP
Buurtactivist Anneke Groot en SP-afdelingsvoorzitter Henk Hensen in de Lindenlaan 

Ook levert de SP voor het eerst de wethouder wonen in de persoon van Hennie Hemmes. ‘Betrokken buurten dwingen echte zeggenschap af. De gemeente dient een bondgenoot van Pekelder huurders en huiseigenaren te zijn. Dat betekent dat we samen zorgen voor een veilige buurt met voldoende voorzieningen.Ik ga deze mooie klus vol enthousiasme aan’, zegt Hemmes.

Foto: SP

U bent hier