h

Voorstel Veendam valt verkeerd

25 oktober 2018

Voorstel Veendam valt verkeerd

Foto: Cartoon: Jan Woldering

Het gemeentebestuur van Veendam heeft vandaag een plan gelanceerd waarmee ze de ambtelijke samenwerking met Pekela op het spel zetten. De burgemeester en wethouders van Veendam lijken voor te sorteren op een herindeling tussen de beide gemeenten. Daarvoor bestaat in beide gemeenteraden en in de samenleving geen draagvlaak. De SP Pekela is hevig verontwaardigd over de gang van zaken.

Pekelder fractievoorzitter Pim Siegers: ‘De stuitende arrogantie van deze Veendammmer politici is ongekend en onovertroffen. Met deze belachelijke draai proberen ze vooral de toekomst van hun eigen politieke carrière te redden in plaats van aan de toekomst van Pekela en Veendam te denken. Als zij denken dat ze de Pekelder gemeenschap kunnen annexeren en de volksvertegenwoordiging van een buurgemeente kunnen dicteren hebben ze een hele kwade aan ons.’

De gemeenten Veendam en Pekela hebben sinds 2011 een gezamenlijke ambtelijke organisatie. Deze is opgericht om de zelfstandigheid van beide gemeenten te behouden. De twee gemeenten hebben een gelijkwaardige positie. Siegers: ‘Door de huidige samenwerking te torpederen gooit Veendam die zelfstandigheid te grabbel. Dat doen ze heel omslachtig met de aankondiging van nieuwe onderzoeken en ander politiek geneuzel maar de goede verstaander weet beter. Met deze eenzijdige actie worden alle beloftes aan elkaar en kiezers gebroken.’

De SP Pekela gaat voor een zelfstandig Pekela en zal dus ook het verzet leiden tegen dit besluit. De partij laat zich niet imponeren door deze politieke intimidatie en roept de andere partijen in Pekela op om afstand te nemen van het Veendammer voorstel. De werknemers en de bevolking van beide gemeenten verdienen nu zekerheid en zeggenschap en geen politiek gekonkel.

U bent hier