h

Kom naar 'De Brullende Draak'

23 december 2018

Kom naar 'De Brullende Draak'

Foto: SP

Op initiatief van SP is er een film gemaakt over de gevolgen van de gaswinning. In de ‘De Brullende Draak’ komen Groningers aan het woord over het grote effect van de aardbevingen op hun gezondheid en de consequenties voor de gemeenschap.

Na de speciale première in Groningen gaat de film toeren door de provincie en de rest van het land. In januari zal de film spelen in Middelstum, Harkstede, Appingedam en Den Andel.

Marieke Bootsma van de SP:‘Het was nu nodig om deze film te maken omdat de scheuren in de ziel snel hersteld moeten worden. De film treft ons vol in het hart omdat de ellende zo voelbaar is, maar het is ook een film van stoere mensen die de hoop heroveren. Bij de film hoort daarom ook een eisenpakket om de toekomst weer terug te pakken.’

Een betrokken panel van experts zal na de vertoning in gesprek gaan met zoveel mogelijk mensen. De SP wil samen met hen komen tot een aanvalsplan voor de toekomst van Groningen. Tweede Kamerlid Sandra Beckerman is aanwezig bij de vertoning. Toegang is gratis.

Reactie toevoegen

U bent hier