h

Open oproep aan Acantus

4 december 2018

Open oproep aan Acantus

Foto: SP

Acantus werd onlangs uitgeroepen tot de winnaar van de SchimmelSchandpaal 2018. Tientallen huurders nomineerden de woningcorporatie en honderden stemmen werden op hen uitgebracht. Bij de overhandiging van de prijs hadden de huurders een duidelijke eis: voor de kerst de schimmel uit.

Desalniettemin blijft Acantus volhouden dat ze maar weinig klachten krijgen over tocht, vocht, schimmel en ander achterstallig onderhoud. Om te laten zien dat dat onzin is, sturen huurders uit 30 verschillende straten een open brief naar de directie van Acantus. Daarmee tonen huurders aan dat er niet ‘slechts enkele’ klachten zijn maar dat de problemen groot en overal zijn. Van Pekela tot Delfzijl.

SP’er Pim Siegers namens de huurders: “Dankzij de druk van dappere huurders is Acantus genoodzaakt in actie te komen. Het is geen probleem van een paar huurders, het is een structureel probleem. De schimmel zit niet alleen in de woningen, maar in het systeem.”

De betrokken huurders vragen de directie van Acantus om van de schimmelkampioen van Nederland een trotste huisvester te worden. Andere huurders roepen zij op zich aan te sluiten bij het verzet tegen schimmel en ziekmakende huizen. Via een speciale actiesite zal de SP de meldingen bijhouden.

Lees de open brief:

Foto: SP

U bent hier