h

SP blijft aan kop in Pekela

23 maart 2019

SP blijft aan kop in Pekela

Foto: SP

Ondanks een pijnlijke nederlaag door het hele land is de SP de grootste partij van Pekela gebleven. Nergens in Nederland was het percentage SP-stemmers zo hoog als in deze gemeente. Dat is voor de partij slechts een schrale troost na een teleurstellende avond.

SP-lijsttrekker Eelco Eikenaar baalt van de uitkomst: ‘Dit doet pijn. Politici die een nederlaag kunnen verkopen als een overwinning zijn er legio, ik ben daar niet een van. Dit is gewoon ontzettend balen. De strijdmakkers met wie ik de afgelopen jaren heb geknokt voor Groningen hadden echt meer verdient. We weten hier als geen ander dat als je strijd je kunt verliezen, maar als je niet strijd sowieso al hebt verloren. Deze slag is verloren maar ik beloof dat we sterker terugkomen: ze zijn nog niet van ons af. Ik wil alle SP-stemmers bedanken voor hun steun en vertrouwen.’

Eikenaar: ‘De uitslag in Pekela bewijst dat je met hard werken en constante aanwezigheid in de buurt het verschil kan blijven maken. Die lessen nemen we ons ter harte. Wij blijven daarom een strijdbare bondgenoot van Groningen. Dat betekent automatisch dat Haagse politici, Shell en anderen een stevig verzet mogen verwachten. Of dat nu vanuit de oppositie of coalitie is, het zal vooral van straat en van mensen moeten komen. Daar zal de SP dan ook altijd present zijn. Gisteren, vandaag en morgen.’

Ondanks het verlies van de SP bij deze verkiezingen schreef de partij deze campagne ruim 2000 nieuwe leden in. Daarmee zetten we onze strijd voor rechtvaardigheid, en tegen armoede en ongelijkheid door. Met nieuwe moed en energie. Gratis aanmelden als vriend voor rechtvaardigheid kan hier.

Foto: SP

U bent hier