h

Steun de strijd tegen zoutwinning

19 juni 2020

Steun de strijd tegen zoutwinning

Foto: SP

Als het aan minister Wiebes ligt, mag de NEDMAG tot 2045 doorgaan met zoutwinning in Groningen. Het bedrijf krijgt slechts minimale voorwaarden om door te gaan met het leeg halen van onze bodem. Dat pikken bewoners terecht niet. De SP komt samen met hen in actie. Pekelder Statenlid Henk Hensen is een petitie gestart.

Omwonenden hebben al jaren schade aan hun huizen als gevolg van bodemdaling. Nedmag neemt daarvoor geen verantwoordelijkheid en de politiek laat het bedrijf zijn gang gaan. Al vanaf de start van de proefboringen in de jaren 70 zijn beloftes niet nagekomen.  De omwonenden zijn al jaren voor hun recht aan het strijden maar vinden in het kabinet een tegenstander. 

SP'er Hensen: “Wij gaan voor een goed en veilig huis, een veilige leefomgeving, bescherming van het milieu en mensen boven winsten. Dat is waarom wij zeggen: stop de zoutwinning! 

Steunt u de strijd van de omwonenden? Vind u ook veiligheid, milieu en mensen belangrijker dan bedrijfsbelangen? Wilt u bijdragen aan het opvoeren van de druk op de politiek en de minister? Teken dan de petitie.

 

Reactie toevoegen

U bent hier