h

Siegers stopt als raadslid

27 oktober 2020

Siegers stopt als raadslid

Fractievoorzitter Pim Siegers van de Pekelder SP legt per 31 december 2020 zijn raadslidmaatschap neer. Siegers start in het nieuwe jaar met zijn nieuwe baan als verslaggever bij Dagblad van het Noorden. Beide functies zijn onverenigbaar.

Siegers is sinds 2006 volksvertegenwoordiger in Pekela waarvan sinds

2010 fractievoorzitter. In 2018 werd de SP met hem als lijsttrekker de grootste partij in de gemeente. Siegers: ‘Dit besluit valt me zwaar omdat niets zo waardevol is als het vertrouwen krijgen mensen te vertegenwoordigen en samen te strijden voor een betere wereld. Toch is het voor mij nu tijd om op een andere manier bij te dragen aan onze samenleving aan de andere kant van het democratische speelveld door die wereld te verklaren en te verslaan. Trots blik ik terug op wat we samen hebben bereikt met Pekelders en ik wil hen bedanken voor alle steun en vertrouwen.’’

Afdelingsvoorzitter Henk Hensen bedankt Siegers voor zijn bijdrage aan de Pekelder SP: ‘’Pim is al jarenlang hét gezicht van de sociale strijd voor solidariteit in Pekela. Dat doet hij altijd bevlogen en betrokken. Zijn talent om mensen te organiseren tegen onrecht gaan we ontzettend missen. Wij strijden door voor die idealen.’’

Siegers blijft de rest van dit jaar nog raadslid. De SP Pekela zal de komende weken zijn opvolger en vervanger als fractievoorzitter bekendmaken.

Reactie toevoegen

U bent hier