h

Wubbema nieuwe fractievoorzitter, twee nieuwe SP’ers in de raad

15 februari 2021

Wubbema nieuwe fractievoorzitter, twee nieuwe SP’ers in de raad

Foto: SP

Marga Wubbema uit Oude Pekela leidt vanaf dit jaar de fractie van de Socialistische Partij in de gemeenteraad van Pekela. De partij verwelkomt in maart ook twee nieuwe volksvertegenwoordigers.

Wubbema volgt Pim Siegers op die vorig jaar vertrok voor een nieuwe baan in de journalistiek. Zijn vacante zetel wordt ingevuld door Gerard Loos. Oudgediende Mans Siegers vervangt Peter Hannemann, die binnenkort naar buiten de gemeente Pekela verhuist. Beide SP’ers worden op woensdag 3 maart geïnstalleerd.   

Foto: SP

Wubbema (midden) in actie met huurders tegen sloop.

Nieuwe fractieleider Wubbema is een ervaren kracht binnen de Pekelder SP. Sinds de verkiezingen van 2014 is zij raadslid. De geboren en getogen Pekelder streed met o.a. huurders en thuiszorgers voor een socialere samenleving. Wubbema: ''Het is een grote eer om de grootste fractie van Pekela te leiden. Ik zie er naar uit om samen met Pekelders aan de slag te gaan voor onze mooie gemeente.’’

Foto: SP

Loos op zijn best. In actie voor de SP en voor Pekela.

Gerard Loos is nieuw in de fractie.  De Oude Pekelder werkt al bijna 30 jaar in de katonnageindustrie. Loos staat bekend als actievelingen binnen de SP. Hij is al jaren een fanatieke vrijwilliger voor de partij. Dat activisme neemt hij mee als raadslid. Mans Siegers uit Nieuwe Pekela zat al eerder in de gemeenteraad. Van 2006 tot 2014 was hij raadslid. Daarvoor was hij bijna 40 jaar fysiotherapeut in Pekela. 

Foto: SP

Siegers ontving in 2015 de zilveren tomaat uit handen van Emile Roemer voor zijn inzet voor de Pekelder SP

De SP is met vier zetels de grootste partij van Pekela en is onderdeel van het college. De fractie zal zich het komende jaar binnen en buiten de raadszaal inzetten voor menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Lid worden van de partij kan hier.

U bent hier