h

SP spreekt ontevreden huurders op Super Zaterdag

3 juli 2022

SP spreekt ontevreden huurders op Super Zaterdag

Foto: Gerard Loos

PEKELA - Op zaterdag 2 Juli 2022 is de SP landelijk de straat op gegaan in het kader van "Super Zaterdag". Deze zaterdag markeert de aftrap van de landelijke campagne "Kosten omlaag" waarop SP-ers door het hele land deur-aan-deur in gesprek gaan over de ervaringen die mensen hebben met het huidige beleid waarin alles alleen maar duurder wordt. Benzine, boodschappen, de huur en de energierekening, mensen betalen zich er blauw aan terwijl de winsten van grote bedrijven door het dak gaan.

 

Met een concreet en onderbouwd 5-stappenplan is ook de Pekelder SP afgelopen zaterdag de wijk ingegaan om steunbetuigingen te verzamelen en met de mensen in gesprek te gaan.

 

  • Met een hogere winstbelasting kan de BTW omlaag en worden boodschappen goedkoper.
  • Door tijdelijk de belasting op gas naar nul te brengen kan de energierekening omlaag.
  • De accijns op benzine moet verder omlaag en de BTW moet worden afgeschaft voor het openbaar vervoer, dit betalen we door de winsten van grote oliebedrijven zwaarder te belasten.
  • De bevriezing van de huren in in de sociale sector houden we in stand.
  • Door afschaffing van het eigen risico en het inkomensafhankelijk maken van de zorgpremie houden we de zorg betaalbaar.

Op deze eerste dag heeft de SP de Roomse Wijk in Oude Pekela bezocht (Johan de Witstraat, Willem de Zwijgerlaan en Johan van Oldebarneveldstraat). Hier is woningcorporatie Acantus bezig met het verduurzamen van 68 huurwoningen. Over dit project komen zorgwekkende signalen binnen bij de SP, vandaar ook de keuze om hier te beginnen met de campagne en meteen naar de ervaringen van de bewoners over dit project van Acantus te vragen.

Afgezien van het feit dat het overgrote deel van de bewoners de acties "Kosten Omlaag" steunden kwamen er een hoop klachten over Acantus naar boven. Deze klachten gaan vooral over de beloofde onkostenvergoeding, slordig werk door de aannemers en een zeer onlogische manier van werken waardoor bewoners vaak WEKENLANG in de rommel zitten.

De SP zal de komende tijd met de betreffende mensen in gesprek blijven en hun ervaringen bundelen om vervolgens gezamenlijk de juiste strategie te bepalen hoe dit aangepakt kan worden.

Hiernaast blijft de SP in Pekela actief met de campagne "Kosten Omlaag" waarmee ze regelmatig op straat en in de wijken te vinden zullen zijn.

www.pekela.sp.nl
www.sp.nl/kostenomlaag
pekela@sp.nl

Reactie toevoegen

U bent hier