h

Mans Siegers stopt, Anne Vroomans nieuw raadslid

1 juni 2015

Mans Siegers stopt, Anne Vroomans nieuw raadslid

Mans Siegers stopt als volksvertegenwoordiger namens de SP in Pekela. Na negen jaar in de gemeenteraad moet hij gedwongen stoppen vanwege gezondheidsklachten. Anne Vroomans - Makkinga volgt hem op.
 
'Met figuurlijke, maar helaas ook recent met letterlijke, pijn in het hart verlaat ik de raad. Van mijn lichaam heb ik een forse waarschuwing gekregen. Daar moet ik nu naar luisteren. Het raadslidmaatschap is één van de dingen waar ik nu mee stop, om tijd, ruimte en energie voor andere belangrijke zaken in het leven te houden. Natuurlijk hoort de SP daar  bij, maar niet meer in deze rol', schrijft Siegers in zijn ontslagbrief.
 
Afdelingsvoorzitter Henk Hensen bedankt Siegers voor zijn bijdrage aan de partij en aan Pekela. 'Mans was een echte volksvertegenwoordiger. Wars van politieke spelletjes en altijd in de bres voor Pekelders die dat nodig waren en zijn. Hij is een van de twee langstzittende raadsleden van Pekela en hij bracht ervaring in de raad en onze fractie. Dit is een forse aderlating voor de SP, maar een zeer begrijpelijke keuze van Mans.'
 
Anne Vroomans - Makkinga zal per 29 juni toetreden tot de raad en de SP-fractie. De 33- jarige activiste uit Oude Pekela was eerder actief voor de partij in Zeeland en Overijssel. Vroomans werkt als commercieel  medewerker binnendienst bij een afvalverwerker. 'De aanleiding is verdrietig maar nu ik gevraagd ben raadslid te worden zal ik er staan. Ik heb er veel zin in om me in te zetten voor menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Pekela kan op mij rekenen.'

Reacties

Ik denk Mans dat ik je moet feliciteren nu je stopt met de politiek. Ik hoop dat je na deze intensieve periode in je leven wat meer rust zult vinden. Het zal je zeker lukken. Hillie en ik wensen je nog veel gezondheid toe en dat je nog een aantal jaren onze fysio mag blijven. Het ga je goed.

Reactie toevoegen

U bent hier